Dobry posiłek w szpitalu

27 października 2023 r. rozpoczęliśmy realizację pilotażowego programu “Dobry posiłek w szpitalu”. Program ma na celu podniesienie standardów żywienia pacjentów oraz promocję zdrowego odżywiania, zgodnie z przepisami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 roku.

Śniadanie
Śniadanie: dieta podstawowa

kasza manna na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), chleb graham 50 g (GLU PSZ, ) masło 83% tł. 10 g (MLE), dżem 25 g 1 szt, ser żółty 50 g (MLE), mandarynka 1 szt, herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml

Śniadanie: dieta podstawowa kasza manna na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), chleb graham 50 g (GLU PSZ, ) masło 83% tł. 10 g (MLE), dżem 25 g 1 szt, ser żółty 50 g (MLE), mandarynka 1 szt, herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml

Śniadanie: dieta cukrzycowa

chleb graham 50 g (GLU PSZ), chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), masło 83% tł. 10 g (MLE), ser żółty 50 g (MLE), twarożek 25 g (MLE), pomidor 50 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną  250 ml

Śniadanie: dieta cukrzycowa chleb graham 50 g (GLU PSZ), chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), masło 83% tł. 10 g (MLE), ser żółty 50 g (MLE), twarożek 25 g (MLE), pomidor 50 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml

Obiad
Obiad: dieta podstawowa

szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL), ziemniaki 250 g, ryba smażona (morszczuk) 90 g (GLU PSZ, JAJ, RYB), sałatka z kapusty czerwonej z olejem150 g, kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta podstawowa szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL), ziemniaki 250 g, ryba smażona (morszczuk) 90 g (GLU PSZ, JAJ, RYB), sałatka z kapusty czerwonej z olejem150 g, kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta cukrzycowa

szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL), ziemniaki 250 g, ryba pieczona (morszczuk) 60 g ( RYB), sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150 g, kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta cukrzycowa szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL), ziemniaki 250 g, ryba pieczona (morszczuk) 60 g ( RYB), sałatka z kapusty czerwonej z olejem 150 g, kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Śniadanie
Śniadanie: dieta podstawowa

płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW), chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), chleb Graham 50 g (GLU PSZ), masło 83% tł. 10 g (MLE), ser topiony 50 g (MLE), filet złocisty - produkt drobiowo-wieprzowy parzony 25 g (SOJ), papryka świeża 50 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml

Śniadanie: dieta podstawowa płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW), chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), chleb Graham 50 g (GLU PSZ), masło 83% tł. 10 g (MLE), ser topiony 50 g (MLE), filet złocisty - produkt drobiowo-wieprzowy parzony 25 g (SOJ), papryka świeża 50 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml

Śniadanie: dieta cukrzycowa

chleb graham 50 g (GLU PSZ), chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), masło 83% tł. 10 g (MLE), serek homogenizowany o smaku naturalnym z ziołami 50 g (MLE), filet złocisty - produkt drobiowo-wieprzowy parzony 25 g (SOJ), papryka świeża 50 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml

Śniadanie: dieta cukrzycowa chleb graham 50 g (GLU PSZ), chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), masło 83% tł. 10 g (MLE), serek homogenizowany o smaku naturalnym z ziołami 50 g (MLE), filet złocisty - produkt drobiowo-wieprzowy parzony 25 g (SOJ), papryka świeża 50 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml

Obiad
Obiad: dieta podstawowa

barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT), chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), fasolka po bretońsku 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR), kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta podstawowa barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT), chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), fasolka po bretońsku 300 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR), kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta cukrzycowa

barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT), kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL, GLU JĘCZ), sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ), kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta cukrzycowa barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT), kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL, GLU JĘCZ), sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ), kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Śniadanie
Śniadanie: dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 300 ml ( MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT), chleb graham 50 g (GLU PSZ), masło 83% tł. 10 g (MLE), polędwica sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 25 g (SOJ), serek homogenizowany naturalny 50 g (MLE), sałata zielona 10 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml

Śniadanie: dieta podstawowa Kasza kukurydziana na mleku 300 ml ( MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT), chleb graham 50 g (GLU PSZ), masło 83% tł. 10 g (MLE), polędwica sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 25 g (SOJ), serek homogenizowany naturalny 50 g (MLE), sałata zielona 10 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml

Śniadanie: dieta cukrzycowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT), chleb graham 50 g (GLU PSZ), masło 83% tł. 10 g (MLE), polędwica sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 25 g (SOJ), serek homogenizowany naturalny 50 g (MLE), sałata zielona 10 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml

Śniadanie: dieta cukrzycowa Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT), chleb graham 50 g (GLU PSZ), masło 83% tł. 10 g (MLE), polędwica sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 25 g (SOJ), serek homogenizowany naturalny 50 g (MLE), sałata zielona 10 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml

Obiad
Obiad: dieta podstawowa

Fasolowa z ziemniakami  400 ml ( GLU PSZ, SEL), makaron 200 g (GLU PSZ), twaróg półtłusty 60 g (MLE), mus z jabłek  100 g, kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta podstawowa Fasolowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, SEL), makaron 200 g (GLU PSZ), twaróg półtłusty 60 g (MLE), mus z jabłek 100 g, kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta cukrzycowa

Fasolowa z ziemniakami  400 ml ( GLU PSZ, SEL), makaron 200 g (GLU PSZ), twaróg półtłusty 60 g (MLE), mus z jabłek  100 g, kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta cukrzycowa Fasolowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, SEL), makaron 200 g (GLU PSZ), twaróg półtłusty 60 g (MLE), mus z jabłek 100 g, kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Śniadanie
Śniadanie: dieta podstawowa

Zacierka na mleku 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), chleb graham 50 g (GLU PSZ), masło 83% tł. 10 g (MLE), dżem 25 g 1 szt., serek homogenizowany naturalny 50 g (MLE), jabłko 1 szt., herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml

Śniadanie: dieta podstawowa Zacierka na mleku 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), chleb graham 50 g (GLU PSZ), masło 83% tł. 10 g (MLE), dżem 25 g 1 szt., serek homogenizowany naturalny 50 g (MLE), jabłko 1 szt., herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml

Śniadanie: dieta cukrzycowa

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ), chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), masło 83% tł. 10 g (MLE), serek homo. naturalny 50 g (MLE), szynka drobiowo-wieprzowa, parzona 25 g (SOJ), sałata zielona 10 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml

Śniadanie: dieta cukrzycowa Chleb Graham 50 g (GLU PSZ), chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), masło 83% tł. 10 g (MLE), serek homo. naturalny 50 g (MLE), szynka drobiowo-wieprzowa, parzona 25 g (SOJ), sałata zielona 10 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml

Obiad
Obiad: dieta podstawowa

Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ), ziemniaki 250 g, ryba smażona (morszczuk) 90 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) surówka wielowarzywna z olejem 150 g (SEL), kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta podstawowa Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ), ziemniaki 250 g, ryba smażona (morszczuk) 90 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) surówka wielowarzywna z olejem 150 g (SEL), kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta cukrzycowa

Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ), ziemniaki 250 g, ryba pieczona (morszczuk) 60 g (RYB), surówka wielowarzywna z olejem 150 g (SEL), kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta cukrzycowa Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ), ziemniaki 250 g, ryba pieczona (morszczuk) 60 g (RYB), surówka wielowarzywna z olejem 150 g (SEL), kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Śniadanie
Śniadanie: dieta podstawowa

Kasza manna na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), chleb graham 50 g (GLU PSZ, ), masło 83% tł. 10 g (MLE, ), serek fromage z warzywami 80g-Górski przysmak 0,5 szt (MLE), filet złocisty - produkt drobiowo wieprzowy 35 g (SOJ), sałata zielona 10 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną cateringowa 250 ml

Śniadanie: dieta podstawowa Kasza manna na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), chleb graham 50 g (GLU PSZ, ), masło 83% tł. 10 g (MLE, ), serek fromage z warzywami 80g-Górski przysmak 0,5 szt (MLE), filet złocisty - produkt drobiowo wieprzowy 35 g (SOJ), sałata zielona 10 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną cateringowa 250 ml

Śniadanie: dieta cukrzycowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), chleb graham 50 g (GLU PSZ), masło 83% tł. 10 g (MLE), filet złocisty - produkt drobiowo wieprzowy 35 g (SOJ), twarożek 40 g (MLE), sałata zielona 10 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną cateringowa 250 ml

Śniadanie: dieta cukrzycowa Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), chleb graham 50 g (GLU PSZ), masło 83% tł. 10 g (MLE), filet złocisty - produkt drobiowo wieprzowy 35 g (SOJ), twarożek 40 g (MLE), sałata zielona 10 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną cateringowa 250 ml

Obiad
Obiad: dieta podstawowa

Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), makaron 200 g (GLU PSZ), Sos boloński z mięsa wieprzowego 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL), kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta podstawowa Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), makaron 200 g (GLU PSZ), Sos boloński z mięsa wieprzowego 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL), kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta cukrzycowa

Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), makaron 200 g (GLU PSZ), Sos boloński z mięsa wieprzowego 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL), kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta cukrzycowa Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), makaron 200 g (GLU PSZ), Sos boloński z mięsa wieprzowego 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL), kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Śniadanie
Śniadanie: dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE,
GLU OW),
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ),
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(GLU PSZ, GLU ŻYT),
Masło 83% tł. 10 g (MLE),
Ser topiony 50 g (MLE),
Szynka drobiowo-wieprzowa, parzona
25 g (SOJ),
Pomidor 50 g,
Herbata czarna ekspresowa z cytryną,
Cateringowa 250 ml

Śniadanie: dieta podstawowa Płatki owsiane na mleku 300 ml ( MLE, GLU OW), Chleb Graham 50 g (GLU PSZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Masło 83% tł. 10 g (MLE), Ser topiony 50 g (MLE), Szynka drobiowo-wieprzowa, parzona 25 g (SOJ), Pomidor 50 g, Herbata czarna ekspresowa z cytryną, Cateringowa 250 ml

Śniadanie: dieta cukrzycowa 

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(GLU PSZ, GLU ŻYT),
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ),
Masło 83% tł. 10 g (MLE),
Szynka drobiowo-wieprzowa, parzona 25 g ( SOJ),
Serek homo. naturalny 50 g ( MLE),
Pomidor 50 g,
Herbata czarna ekspresowa z cytryną,
Cateringowa b/c 250 ml

Śniadanie: dieta cukrzycowa Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Chleb Graham 50 g (GLU PSZ), Masło 83% tł. 10 g (MLE), Szynka drobiowo-wieprzowa, parzona 25 g ( SOJ), Serek homo. naturalny 50 g ( MLE), Pomidor 50 g, Herbata czarna ekspresowa z cytryną, Cateringowa b/c 250 ml

Obiad
Obiad: dieta podstawowa

Kapuśniak z kapusty kiszonej  400 ml
(GLU PSZ, SEL, GOR),
Kasza jęczmienna ugotowana na sypko 200 g ( GLU, JĘCZ),
Pieczeń rzymska wieprzowa 60 g ( GLU, PSZ, JAJ),
Sos jarzynowy () 100 ml (GLU PSZ, SEL),
Surówka z marchwi z olejem 150 g,
Kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta podstawowa Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml (GLU PSZ, SEL, GOR), Kasza jęczmienna ugotowana na sypko 200 g ( GLU, JĘCZ), Pieczeń rzymska wieprzowa 60 g ( GLU, PSZ, JAJ), Sos jarzynowy () 100 ml (GLU PSZ, SEL), Surówka z marchwi z olejem 150 g, Kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta cukrzycowa

Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE,
SEL),
Kasza jęczmienna ugotowana na sypko 200 g ( GLU, JĘCZ),
Pieczeń rzymska wieprzowa 60 g ( GLU
PSZ, JAJ),
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL),
Surówka z marchwi z olejem 150 g,
Kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Obiad: dieta cukrzycowa Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL), Kasza jęczmienna ugotowana na sypko 200 g ( GLU, JĘCZ), Pieczeń rzymska wieprzowa 60 g ( GLU PSZ, JAJ), Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL), Surówka z marchwi z olejem 150 g, Kompot owocowy z jabłkami 250 ml


E-sklep Umów wizytę top