27 października 2023 r. rozpoczęliśmy realizację pilotażowego programu “Dobry posiłek w szpitalu”. Program ma na celu podniesienie standardów żywienia pacjentów oraz promocję zdrowego odżywiania, zgodnie z przepisami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 roku.
Jadłospis:
Śniadanie
Śniadanie: dieta podstawowa Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE,GLU,OW, ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Chleb Graham 50 g (GLU PSZ), Masło 83% tł. 10 g (MLE), Ser topiony 50 g (MLE), Filet złocisty parzony 25 g (SOJ), Papryka świeża 50 g, Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml
Obiad
Śniadanie
Śniadanie: dieta podstawowa Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU,PSZ, MLE, ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Chleb Graham 50 g (GLU PSZ), Masło 83% tł. 10 g (MLE), Filet złocisty 35 g (SOJ), Serek homo. naturalny 40 g (MLE), Ogórek kiszony 50 g, Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml
Obiad
Śniadanie
Śniadanie: dieta podstawowa Płatki pszenne na mleku 300 ml ( GLU,PSZ, MLE, ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ), Chleb Graham 50 g (GLU PSZ), Masło 83% tł. 10 g (MLE), Filet złocisty 35 g (SOJ), Serek homo. naturalny 40 g (MLE), Ogórek kiszony 50 g, Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml