27 października 2023 r. rozpoczęliśmy realizację pilotażowego programu “Dobry posiłek w szpitalu”. Program ma na celu podniesienie standardów żywienia pacjentów oraz promocję zdrowego odżywiania, zgodnie z przepisami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 roku.

Jadłospis:
Śniadanie
Obiad
Śniadanie

Śniadanie: dieta podstawowa Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Chleb Graham 50 g (GLU PSZ), Masło 83% tł. 10 g (MLE), Pasztet z blachy- drobiowo wieprzowy 75 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR, ), Ogórek kiszony 50 g, Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml
Obiad
Śniadanie

Śniadanie: dieta podstawowa Płatki jęczmienne na mleku 300 ml (MLE, GLU JĘCZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), Chleb Graham 50 g (GLU PSZ), Masło 83% tł. 10 g (MLE), Filet złocisty-produkt drobiowy 40 g (SOJ), Serek homo. naturalny 35 g (MLE), Pomidor 50 g, Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml
Obiad
Śniadanie

Śniadanie: dieta podstawowa Zacierka na mleku 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, ), Chleb Graham 50 g (GLU PSZ), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ,GLU ŻYT), Masło 83% tł. 10 g (MLE), Powidło śliwkowe 35 g, Serek homo. naturalny 40 g (MLE), Jabłko Świeże 1 szt., Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml