27 października 2023 r. rozpoczęliśmy realizację pilotażowego programu “Dobry posiłek w szpitalu”. Program ma na celu podniesienie standardów żywienia pacjentów oraz promocję zdrowego odżywiania, zgodnie z przepisami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 roku.

Jadłospis:
Śniadanie
Obiad

Obiad: dieta podstawowa kompot owocowy - 250ml, krem z zielonego groszku z razowymi grzankami – 400ml (gluten, mleko, seler), łosoś zapiekany z warzywami w sosie koperkowym - 100g (ryba, mleko, seler), ziemniaki gotowane 200g, surówka z marchwi i brzoskwini-150g

Obiad: dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów kompot owocowy - 250ml, krem z zielonego groszku z razowymi grzankami – 400ml (gluten, mleko, seler), łosoś zapiekany z warzywami w sosie koperkowym - 100g (ryba, mleko, seler), ziemniaki gotowane 200g, surówka z marchwi i brzoskwini-150g
Śniadanie
Obiad
Śniadanie
Obiad
Śniadanie
Obiad
Śniadanie
Obiad
Śniadanie
Obiad

Obiad: dieta podstawowa kompot owocowy b/c 250ml, krem z grochu z majerankiem 400 ml (seler, mleko), miruna zapiekana w warzywach 130 g (ryba, seler), ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, z kukurydzą i jogurtem 150 g (mleko)

Obiad: dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów kompot owocowy b/c 250ml, krem z grochu z majerankiem 400 ml (seler, mleko), miruna zapiekana w warzywach 130 g (ryba, seler), ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, z kukurydzą i jogurtem 150 g (mleko)