27 października 2023 r. rozpoczęliśmy realizację pilotażowego programu “Dobry posiłek w szpitalu”. Program ma na celu podniesienie standardów żywienia pacjentów oraz promocję zdrowego odżywiania, zgodnie z przepisami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 roku.

Jadłospis: 7-20.07.2025
Śniadanie
Obiad
Śniadanie

Śniadanie: dieta podstawowa herbata czarna b/c 250ml, chleb graham 70 g (gluten, sezam), chleb pszenny 30 g (gluten), margaryna 60% tł. 10 g, szynka wuja jana 40 g (soja), pasta z twarogu z suszonymi pomidorami 40 g (mleko), rzodkiewka plastry 30 g, pomidor 70 g

Śniadanie: dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów herbata czarna b/c 250ml, chleb graham 70 g (gluten, sezam), chleb pszenny 30 g (gluten), margaryna 60% tł. 10 g, szynka wuja jana 40 g (soja), pasta z twarogu z suszonymi pomidorami 40 g (mleko), rzodkiewka plastry 30 g, pomidor 70 g
Obiad
Śniadanie
Obiad
Śniadanie
Obiad
Śniadanie
Obiad

Obiad, dieta podstawowa: kompot owocowy b/c 250 ml, szpinakowa z ziemniakami 400 ml (seler, mleko), grillowany filet z kurczaka zapiekany z suszonymi pomidorami i mozzarellą 120 (mleko), ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g, surówka z selera i marchwi 150 g (seler, mleko)

Obiad, dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajlanych węglowodanów: kompot owocowy b/c 250 ml, szpinakowa z ziemniakami 400 ml (seler, mleko), grillowany filet z kurczaka zapiekany z suszonymi pomidorami i mozzarellą 120 (mleko), ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g, surówka z selera i marchwi 150 g (seler, mleko)