27 października 2023 r. rozpoczęliśmy realizację pilotażowego programu “Dobry posiłek w szpitalu”. Program ma na celu podniesienie standardów żywienia pacjentów oraz promocję zdrowego odżywiania, zgodnie z przepisami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 roku.

Jadłospis:
Śniadanie
Obiad
Śniadanie
Obiad
Śniadanie
Obiad
Śniadanie
Obiad
Śniadanie
Obiad
Śniadanie

Śniadanie: dieta podstawowa kasza manna na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE), chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), chleb graham 50 g (GLU PSZ), tłuszcz do smarowania 59% tł. 10 g, dżem 25 g, ser żółty 50 g (MLE), sałata zielona 10 g, mandarynka 1 szt., herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml

Śniadanie: dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów chleb graham 70 g (GLU PSZ), chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT), tłuszcz do smarowania 59% tł. 10 g , serek homogenizowany naturalny 50 g (MLE), ser żółty 25 g (MLE), mandarynka 1 szt., sałata zielona 10 g, herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml