27 października 2023 r. rozpoczęliśmy realizację pilotażowego programu “Dobry posiłek w szpitalu”. Program ma na celu podniesienie standardów żywienia pacjentów oraz promocję zdrowego odżywiania, zgodnie z przepisami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 roku.

Jadłospis:
Śniadanie
Obiad
Śniadanie
Obiad
Śniadanie
Obiad

Obiad, dieta podstawowa: kompot owocowy b/c 250ml, kalafiorowa z ziemniakami 400ml (seler, mleko), mięso z udźca indyka pieczone 80 g, sos pieczarkowy 50 ml (gluten, mleko), kasza jęczmienna 200 g (gluten), surówka z marchwi, selera i jabłka z jogurtem 150 g (seler, mleko)

Obiad, dieta z ograniczeniem łatwo przyswjalanych węglowodanów: kompot owocowy b/c 250ml, kalafiorowa z ziemniakami 400ml (seler, mleko), mięso z udźca indyka pieczone 80 g, sos pieczarkowy 50 ml (gluten, mleko), kasza jęczmienna 200 g (gluten), surówka z marchwi, selera i jabłka z jogurtem 150 g (seler, mleko)
























