27 października 2023 r. rozpoczęliśmy realizację pilotażowego programu “Dobry posiłek w szpitalu”. Program ma na celu podniesienie standardów żywienia pacjentów oraz promocję zdrowego odżywiania, zgodnie z przepisami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 roku.

Jadłospis:
Śniadanie
Obiad

Obiad, dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów: kompot owocowy b/c 250 ml, jarzynowa z makaronem 400 ml (gluten, seler, jaja, mleko), miruna pieczona w warzywach (włoszczyzna, dynia, cukinia) 100 g (seler, ryba), ziemniaki gotowane z koperkiem 200g, surówka z kapusty kiszonej i marchewki 150 g
Śniadanie
Obiad

Obiad, dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów: kompot owocowy b/c 250 ml, zupa krem z zielonego groszku z grzankami 400 ml (gluten, seler, mleko), filet z piersi kurczaka pieczony w marynacie jogurtowo – ziołowej 80 g (mleko), sos szpinakowy 80ml (gluten, mleko), ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g, surówka z papryki 150 g (mleko)
Śniadanie
Obiad
Śniadanie
Obiad

Obiad, dieta z ograniczeniem łatwo przyswajlanych węglowodanów: kompot owocowy b/c 250 ml, zupa wielowarzywna z kaszą pęczak 400ml (seler, gluten, mleko), klopsiki drobiowe gotowane 80 g (gluten, jaja, mleko), sos koperkowy 50 ml (gluten, mleko), ziemniaki gotowane 200 g, surówka z marchwi i jabłka 150 g
Śniadanie
Obiad
Śniadanie
Obiad

Obiad, dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów: kompot owocowy b/c 250ml, krupnik jęczmienny z warzywami 400 ml (gluten, mleko), łosoś na parze z warzywami, (włoszczyzna kostka, dynia, cukinia) 100 g (ryba, seler), ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g, surówka z kapusty czerwonej 150 g (mleko)






















