27 października 2023 r. rozpoczęliśmy realizację pilotażowego programu “Dobry posiłek w szpitalu”. Program ma na celu podniesienie standardów żywienia pacjentów oraz promocję zdrowego odżywiania, zgodnie z przepisami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 roku.

Jadłospis:
Śniadanie
Obiad
Śniadanie
Obiad
Śniadanie
Obiad

Obiad, dieta podstawowa: kompot owocowy b/c 250 ml, pieczarkowa z makaronem 400 ml (seler, gluten, jaja, mleko), filet z kurczaka zapiekany ze szpinakiem 100 g (gluten, mleko), sos pomidorowy 50 ml (gluten, mleko), ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g, buraczki oprószane 150 g (gluten)

Obiad, dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów: kompot owocowy b/c 250 ml, pieczarkowa z makaronem 400 ml (seler, gluten, jaja, mleko), filet z kurczaka zapiekany ze szpinakiem 100 g (gluten, mleko), sos pomidorowy 50 ml (gluten, mleko), ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g, buraczki oprószane 150 g (gluten)