27 października 2023 r. rozpoczęliśmy realizację pilotażowego programu “Dobry posiłek w szpitalu”. Program ma na celu podniesienie standardów żywienia pacjentów oraz promocję zdrowego odżywiania, zgodnie z przepisami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 roku.

Jadłospis:
Śniadanie
Obiad

Obiad: dieta podstawowa kompot owocowy - 250ml, zupa szpinakowa z ziemniakami - 400ml (seler, mleko), grillowany filet z kurczaka zapiekany z suszonymi pomidorami i mozzarellą – 120g (mleko), ziemniaki gotowane - 200g, surówka z selera i marchwi- 150g (seler, mleko)

Obiad: dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów kompot owocowy - 250ml, zupa szpinakowa z ziemniakami - 400ml (seler, mleko), grillowany filet z kurczaka zapiekany z suszonymi pomidorami i mozzarellą – 120g (mleko), ziemniaki gotowane - 200g, surówka z selera i marchwi- 150g (seler, mleko)